ДДС на лекарствата трябва да се намали на 9%. За това

...
ДДС на лекарствата трябва да се намали на 9%. За това
Коментари Харесай

БСП иска 9% ДДС за лекарствата

ДДС на медикаментите би трябвало да се понижи на 9%. За това упорства водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР във връзка Бюджет 2021 година

Според нея ръководещите оферират избирателен бюджет, който не взема решение нито един проблем трайно. Тя уточни, че вместо предлаганите от Борисов 50 лева добавка до март за пенсионерите, от Българска социалистическа партия оферират да се преизчислят всички пенсии с нов коефициент.

Тяхната мярка коства 1.2 милиарда лв., а преизчисляването на всички пенсии коства 800 млн. лева, изтъква Нинова.

Тя добавя и че за разлика от предлаганите държавното управление детски от 40 лв. за всяко дете, само че единствено за една година, социалистите оферират фамилно подоходно облагане.

" Семейства с деца, които са работили и са се осигурявали да заплащат по-малко налози, като им се приспадне от основата по 500 лв. на дете. Предлагаме и безвъзмездни детски градини и безвъзмездни учебници до 12-ти клас, като това ще помогне на 581 000 деца ", отбелязва тя.

За разлика от ГЕРБ, които желаят повишение на минималната заплата единствено за една година и по-късно да бъде замразена, от Българска социалистическа партия желали тя да пораства всяка година и ще внесат предложение за анулация на плоския налог и въвеждането на напредничав налог за приходите на физическите лица. За стопанската система и за компаниите корпоративният налог да бъде 10%, само че плоският за приходите па физическите лица да се промени, предлага ръководителят на Българска социалистическа партия.

Сред останалите оферти на социалистите е да се понижи финансирането за програмата за саниране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР